Gluteeniton mansikkajuustokakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pohja:
75 g margariinia
200 g gluteenittomia keksejä
Täyte:
300 g mansikoita
4 kpl liivatelehtiä
½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
4 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-juustoa
200 g mansikoita
Koristeluun:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista.

Jauha tai hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä. Pehmitä liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä.

Soseuta mansikat ja sokeri keskenään soseeksi. Kuumenna ½ dl vettä, purista liivatelehdistä käsin vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos mansikkasoseen joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto mansikkasoseen joukkoon ja sekoita mukaan vatkattu kerma. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja kääntele täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.

Nosta kakku sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.