Gluteeniton mehevä hedelmäkakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
75 g kuivattuja ananaspaloja
75 g kuivattuja papaijapaloja
100 g rusinoita
1 dl madeiraa, rommia tai glögijuomaa
2,5 dl sokeria
250 g margariinia
5 kananmunaa
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua tai vettä
kuivattuja ananas- ja papaijapaloja

Paloittele ananas-  ja papaijapalat pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon rusinoiden kanssa. Kaada joukkoon madeiraa, rommia tai glögijuomaa. Anna hedelmien pehmentyä vähintään tunti.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää pehmenneet hedelmät liemineen. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää jauhot taikinaan. 

Voitele iso kakkuvuoka (2 l) tai kaksi pientä kakkuvuokaa ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Nostele kakkutaikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 60 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Kakku kannattaa leipoa hyvissä ajoin, sillä maku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Säilytä viileässä.
Ennen tarjoilua kuorruta kakku sokerivesikuorrutuksella ja koristele kuivatuilla hedelmäpaloilla.

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.