Gluteenittomat munkit

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
75 g margariinia
6-7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Paistamiseen: öljyä tai paistinrasvaa
Pinnalle: sokeria

Ohjeesta tulee 16 kpl munkkeja.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.  Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.

Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa yhteensä 16 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota hyvin leivinpaperin päällä pellillä.

Paina jauhotetulla sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää varovasti sormin. Kuumenna öljy isossa padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn lämpötila pienellä taikinapalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa, kun pala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa. Nostele varovasti rinkilöitä kuumaan öljyyn. Paista kullanruskeiksi ja nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.

Gluteenittomasti - Mitä tänään syödään? -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.