Gluteeniton murea hirvikastike

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 rkl voita
1 kg hirvipaistia
1–2 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua timjamia
1 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1,2–1,5 dl vettä
Pinnalle: persiljaa

Ota hirvenliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.

Poista lihasta näkyvät kalvot ja kuutioi liha reilunkokoisiksi paloiksi. Ruskista lihat paistinpannulla voissa kahdessa erässä. Mausta lihat pannulla suolalla, paprikajauheella, mustapippurirouheella ja timjamilla. Ripottele pannulla gluteeniton jauhoseos lihojen joukkoon, sekoita ja lisää vesi.

Kaada seos uunipataan. Lisää hienonnetut sipulit pataan. Anna kastikkeen hautua 175-asteisessa uunissa 2 ½3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja mausteita. Hienonna pinnalle persiljaa.

Vinkki! Voit halutessasi lisätä kastikkeen joukkoon sieniä, hillosipuleita tai pekonia makua antamaan.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.