Nopea gluteeniton kinkkupiirakka

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 dl vettä 
1 tl psylliumkuorijauhetta 
1 dl juoksevaa margariinia 
2 kananmunaa 
200 g (1 rasia) tuorejuustoa (maustamaton tai aurinkokuivattu tomaatti) 
350 g kinkkurouhetta
1 paprika 
1 (puna)sipuli 
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta 
1 tl leivinjauhetta 
½ tl suolaa 
1 tl mustapippurirouhetta 
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta 

Sekoita psylliumkuorijauhe veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Sekoita vesi-psylliumseoksen joukkoon juokseva margariini, kananmunat, tuorejuusto, kinkkurouhe, paprikakuutiot ja hienonnettu sipuli. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut.  

Vinkki: Voit käyttää kinkkurouheen tilalla myös saman määrän savukalaa!


Resepti ja kuva: Sari Hautamäki, Seinäjoen seudun keliakiayhdistys. 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.