Gluteeniton palsternakka-sitruunapasta

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
2 (noin 400 g) keskikokoista palsternakkaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 tl sitruunankuorta
½ sitruunanmehu
300 g gluteenitonta pastaa
parmesaania raastettuna

Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. 
Kuori ja raasta palsternakat raastimen karkealla terällä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää palsternakkaraaste, suola ja mustapippurirouhe. Kääntele seosta hetken ja lisää vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. 
Valuta kuuma pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pastan joukkoon raasteseos ja ruokakerma. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu pastan päälle. Sekoita varoen. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


 

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.