Gluteeniton poke bowl

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Marinoitu lohi:
400 g lohifileetä (nahatonta ja ruodotonta)
3 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa
ripaus chilijauhetta
½ dl seesaminsiemeniä
Muut raaka-aineet:
1 ½ dl täysjyväriisiä
4 dl vettä
½ tl suolaa
tilliä
2 porkkanaa
½ kurkku
pala punakaalia
Paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä

Poke bowl on Havaijilta levinnyt riisipohjainen kulhoruoka, joka kootaan erilaisista kasviksista ja esimerkiksi kalasta. Annokset ovat neljälle. 

Leikkaa lohi annospaloiksi (4–6 palaa) ja siirrä kulhoon. Lisää lohipalojen päälle soijakastike, suola ja chilijauhe. Anna maustua peitettynä jääkaapissa 30 minuuttia.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustetussa vedessä. Valuta riisi ja anna jäähtyä.

Hienonna tilli ja sekoita riisin sekaan. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lohipalat nopeasti molemmin puolin kauniin värisiksi.  Kierittele lohipalat seesaminsiemenissä. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Kuutioi kurkku. Suikaloi punakaali.

Annostele ainekset kulhoihin sektoreittain. 

Resepti ja kuva Marjo Jokinen

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.