Gluteeniton punajuuri-fetapasta

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
4 hengelle
4-5 kpl (500 g) punajuurta
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
350 g gluteenitonta pastaa
2 dl pastan keitinvettä
2 tl juoksevaa hunajaa
200 g fetajuustoa
rucolaa
cashewpähkinöitä

Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kulhossa punajuurilohkot, valkosipuli, öljy, suola ja mustapippurirouhe. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Keitä gluteeniton pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, ota keitinvettä talteen. 
Laita paahdetut punajuuret ja keitinvesi tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Mausta sose hunajalla. Sekoita punajuurisose pastan joukkoon ja murustele feta pastan päälle. Viimeistele rucolalla ja cashewpähkinöillä. Paahda pähkinät halutessasi pannulla.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.