Gluteeniton puoloffee eli toffee-puolukkapiiras

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pohja:
250 g gluteenittomia joulupipareita
100 g voita tai margariinia
Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl puolukoita
Päälle: piparimuruja

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele margariinilla vuoan reunojen alaosa. Jos käytät piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) voitele pohja ja reunat.

Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sulata rasva mikrossa. Lisää rasva keksien joukkoon ja pyöritä tasaiseksi muruksi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoilla 2 cm:n korkeudelle. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. Lisää kuohukerman joukkoon vanilliinisokeri ja vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Ripottele pinnalle  puolukoita ja murustele lopuksi pipareita päälle.

Jos valmistit puoloffeen irtopohjavuokaan, irrota vuoan reunus ja siirrä puoloffee tarjoilulautaselle. Tarjoile puoloffee viimeistään kahden tunnin sisällä.

Vinkki! Tässä pohjassa on käytetty joulupipareita, joten tämä piiras sopii myös pöytään pikkujouluna tai jouluna. keksipohjaan sopivat myös muut gluteenittomat keksit.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.