Gluteeniton sitruuna-marenkitorttu

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tattarileseitä
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 muna
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Marenkikuorrutus:
2 valkuaista
0,5 dl sokeria

Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista täyte: Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Halkaise sitruuna ja puserra sitruspusertimella mehu sitruunan puolikkaista. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, kananmuna, maissitärkkelys ja sitruunanmehu.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valmiiseen täytteeseen voinokare ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus: Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi kulhossa. Kaada sitruunatäyte puolikypsän torttupohjan päälle.
Levitä kiisselin päälle paksu kerros marenkikuorrutusta. 

Säädä uunin lämpötila 225 –asteeseen. Laita torttu uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes marenki saa hiukan väriä.

Hapanleivästä sacherkakkuun -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme! 

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.