Gluteenittomat täytetyt kauraneliöt

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Taikina
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl sulatettua margariinia
4 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Voiteluun kananmunaa
Pinnalle gluteenittomia kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaikki muut aineet paitsi gluteenitonta hienoa jauhoseosta vain 3 dl.
Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita nuolijalla tasaiseksi. Kohota 15 minuuttia.
Jaa taikina neliöiksi veitsen avulla.

Voitele neliöt kananmunalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt leipä neliöksi ja täytä haluamallasi täytteillä.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.