Gluteeniton unelmatorttu

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
15 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle: sokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa keskitasolla 8−10 minuuttia.  
  
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi kääretorttulevystä varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.  
  
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri. Lisää kananmuna ja vanilliinisokeri. Vatkaa kuohkeaksi.  
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä  leivinpaperi kääretortun ympärille. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja.  

 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.