Gluteeniton kasvissosekeitto

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 l vettä
700 g erilaisia tuoreita kasviksia, esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kaalia
1 gluteeniton kasvisliemikuutio
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
ripaus mustapippurirouhetta
kuivattuja yrttejä
erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsasiemeniä

Kuori ja paloittele kasvikset. Lisää kattilaan vesi, kasvikset ja liemikuutio. Keitä kypsäksi kannen alla 20–30 minuutin ajan niin, että kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatejuusto tai tuorejuusto. Kuumenna ja mausta. Ripottele pinnalle erilaisia siemeniä. 

Valmista rapeat krutongit sosekeiton pinnalle! Leikkaa kuivahtanut leipä kahden sentin kokoisiksi paloiksi. Pyöräytä ne oliiviöljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda leipäkuutioita 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

Vinkit!

  • Voit valmistaa keiton nopeasti myös pakastekasviksista tai -juureksista.  
  • Voit käyttää juuston sijaan esimerkiksi ruoka-, soija- tai kookoskermaa, smetanaa tai ranskankermaa.  
  • Mausta valmis keitto esimerkiksi raejuustolla tai sinihomejuustolla tai sekoita keiton joukkoon raejuusto-pestoa.  
  • Muista tarkistaa tuorejuuston gluteenittomuus.  

Resepti ja kuva Marjo Jokinen

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.