Gluteeniton vohvelikakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
5 vohvelia
Vohvelitaikina:
2 kananmunaa
4 dl maitoa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g (½ dl) sulatettua margariinia
Mascarponevaahto:
250 g mascarpone-tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
raastettua sitruunankuorta
Koristeluun: tuoreita mansikoita mustikoita, vadelmia, karhunvatukoita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita kulhossa keskenään kuivat ainekset ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää sulatettu margariini. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. 
Kuumenna vohvelirauta. Voitele tarvittaessa rasvalla. Paista taikinasta vohveliraudalla kullankeltaisia vohveleita. Anna vohveleiden jäähtyä. 
Valmista vaahto: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
Kokoa kakku: Kerrosta vohveleiden väliin vuorotellen vaahtoa ja erilaisia marjoja. Koristele kakku lopuksi marjoilla. 
Vinkki! Voit käyttää gluteenittomien kaurahiutaleiden tilalla saman määrän tattarihiutaleita.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.