Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
3 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl sulatettua margariinia
2 dl luonnonjogurttia
2 kananmunaa
½ sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
Kuorrutus:
2 prk (400 g) maustettua sitruunarahkaa
1 dl kuohukermaa
Pinnalle:
½ sitruunan kuori raastettuna

Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan muotoinen pala. Voitele vuoan reunat. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 3040 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle. Ripottele raastettua sitruunan kuorta kakun pinnalle.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.