Gluteenittoman tuotteen merkki helpottaa keliaakikon arkea

26.6.2013 kirjoittanut Marika Vanhatalo (marika.vanhatalo a kealiakialiitto.fi)
Gluteenittoman tuotteen mustavalkoinen merkki
Gluteenittoman merkin käyttöoikeus on myönnetty jo 230 tuotteelle. Merkkijärjestelmän tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa keliakiaa sairastavien ja heidän lähipiirinsä asiointia kaupassa. Tuotteen gluteenittomuus voidaan varmistaa tuotepakkauksessa olevasta gluteenittoman tuotteen mekistä.

– Ilahduttavaa on, että kuluvan vuoden aikana useampi gluteenittomia leivonnaisia valmistava leipomo on liittynyt merkkijärjestelmään. Mukana on myös paljon gluteenittomia tuoteuutuuksia, Keliakialiiton tuoteasiantuntija Marjo Jokinen kertoo.

Merkki voidaan myöntää gluteenittomille erityisruokavaliovalmisteille ja osittain myös tavanomaisille elintarvikkeille, jotka täyttävät merkin myöntämisperusteet. Kaikki merkin käyttöoikeuden saaneet tuotteet on listattu Keliakialiiton verkkosivuille.

Keliakialiitto on perustanut gluteenittomien tuotteiden merkkijärjestelmän 14.6. 2003. Ensimmäiset merkin käyttöoikeudet myönnettiin 1.1.2004.

Lisää tietoa gluteenittoman tuotteen merkistä