Gluteeniton jouluinen tiramisu

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
noin 250 g gluteenittomia piparkakkuja
Täyte:
2 kypsää persimonia
4 kananmunaa
1 dl sokeria
500 g mascarpone -tuorejuustoa
1-2 tl piparkakkumaustetta
Kostutus:
1 dl appelsiinimehua
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta

Valmista täyte: leikkaa persimoneista kanta pois. Leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi. 
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita tuorejuusto ja piparkakkumauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja persimonikuutiot  nuolijalla varovasti nostellen.

Kaada mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan mehuun. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (noin 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.
Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.